+373 79 58 58 54

Languages

Șoarecele

Крыса

Cum se face identificarea rozătoarei

Are o lungime de 7-10 cm (cap + trunchi) și o greutate de 10-20 g. Trăiește până la un an și jumătate. Are botul scurt, ochii mici, vibrizele lungi, iar membrele posterioare mai scurte decât cele anterioare. Incisivii de pe maxilarul superior au o margine dantelată. Degetele cu unghii subțiri și fragile. Este un bun alergător și se cațără cu ușurință. Este o specie omnivoră și se hrănește mai ales cu semințe de cereale și plante industriale, dar și cu alimente găsite în locuințe.

Ciclul de viață

Șoarecele comun se reproduce in captivitate tot anul. In condiții naturale, gestațiile in timpul sezonului rece sunt mai rare. Maturitatea sexuala este atinsa la vârsta de cinci sau șase săptămâni (45 zile pentru masculi, intre 40 si 45 zile pentru femele). O femela poate avea in condiții de hrana si căldura suficienta intre 5 si 15 gestații pe an. Durata unei gestații este de 18 - 21 zile si o gestație poate avea intre 5 si 12 șoricei (max. 18). O noua gestație este posibila după 6 săptămâni. Șoricei sunt in primele ore fără vedere si fără blana. Timp de aproape 3 săptămâni sunt dependenți de laptele matern, iar către 3 săptămâni, după sevraj, încep sa devina autonomi. Șoriceii comunica cu șoricioaica-mama prin ultrasunete. Speranța de viată a șoarecelui de casa este de 2 - 3 ani.

Diagnosticul de infecție

Tipic dăunător de provizii şi pentru igienă. Ei pot provoca daune masive economice în întreprinderi din industria alimentară, supermarket-uri, depozite de cereale, precum şi în hoteluri şi restaurante, deoarece consumă alimente de toate tipurile (fiind omnivore), pe care le şi contaminează. Chiar şi în casele private pot pătrunde adesea, unde se instalează în cămări şi dulapuri de alimente. Şoarecele de casă este de asemenea purtător de numeroşi agenţi patogeni şi paraziţi. Astfel el poate transmite leptospiroză, Salmonella, viruşi şi paraziţi, precum acarienii şi puricii.

Produse pentru nimicire

Varat, Shturm (granule și brichete parafinate), Moartea Șobolanilor, Furtuna Șobolanilor, Myshyvon, Grîzunit - Blok.

Control

În cazul în care sunteți invadat de șoarece este recomandat să faceți un tratament de combatere cu ajutorul unei firme de deratizare, deoarece tratamentele acestora vă pot scăpa de soareci pe termen foarte lung. Firmele de deratizare specializate folosesc insecticide ecologice, foarte puternice, pulverizându-le în fisurile și spațiile unde aceștia se ascund. Tratamentele sunt rapide și eficiente, și oferă un grad de securitate al oamenilor și animalelor de companie.

Sursa: http://www.pestcontrol-pedia.ro/soarecele-de-casa/